5 טיפים להתעוררות קלה בבוקר
האור הטבעי של הבוקר מסייע לגוף בעיכוב ייצורו של הורמון המלטונין שאחראי על ויסות שעות השינה והערות שלנו. שינה בחדר עם תריסים פתוחים-למחצה תאפשר למוח לקלוט שהבוקר הגיע (אפילו מתוך שינה) ותסייע בהתעוררות.
תנועות מתיחה עדינות של איברי הגוף – אפילו עוד לפני שקמתם מהמיטה - מסייעות להאצת זרימת הדם והחמצן בגוף ולהתעוררות. נסו לסגל את ההרגל הזה למשך דקה או שתיים מדי-בוקר, ותרגישו את ההבדל.
במהלך הלילה הגוף שלנו מאבד נוזלים רבים בנשימה, בהזעה ובתהליכי חילוף חומרים. לעתים ישנם בקרים שבהם אנחנו מתעוררים במצב קרוב להתייבשות – וזה משפיע על ההרגשה שלנו. מומלץ להשיב לגוף כוס או שתיים של מים על מנת להרגיש חיוניים יותר.
אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם, ממליצה: מרגישים שאתם חייבים "להתניע" בבוקר ופשוט לא מצליחים? הגוף שלנו זקוק לאנרגיה זמינה, ולא אכלתם כבר כמה וכמה שעות. ארוחת בוקר מלאה ומאוזנת היא הבחירה המועדפת, והיא תסייע לילדים להתרכז בלימודים. אם ממהרים ואין זמן רב לארוחה מלאה - דגני בוקר מלאים עם חלב או יוגורט ופרי תהיה בחירה טובה. חשוב להקפיד לאכול דגני בוקר על בסיס דגנים מלאים, כמו מולטי צ'יריוס עם 4 סוגים של דגנים מלאים (שיבולת שועל, תירס, אורז וחיטה) מועשר בויטמינים ומינרלים, מקור לברזל ולויטמינים מקבוצת B.